Pontus Andersson - Christian Ahlström - Sebastian Kristensson - Gustav Lindquist

Avbytare: Oliver Oliveros, Victor Larsson, Jonas Persson, Viktor Jörgensen och Andreas Sonesson (mv).

Patrik Lippe ut - Victor Larsson in 45 min
Pontus Andersson ut - Jonas Persson in 87 min
Gustav Lindquist ut - Viktor Jörgensen in 90 min

MATCHKOMMENTARER
Ny tennisseger med händelsrik början och avslutning. ÖT Smygehuk gjorde en hel del ändringar i startelvan sen senast och vi sade att vi skulle vara på tå redan från början. Så blev inte riktigt fallet. I den 3:e minuten gör Vellinge 0-1 efter missförstånd i ÖT försvaret där Adam Norén och Izzettin Adigüzel kolliderar och en Vellingespelare får öppet mål. Vi skulle dock repa mod omgående. I den 6:e minuten får Pontus Andersson bollen en bit in på Vellinges planhalva till höger. Pontus driver bollen mot mål och in i banan och tar sig elegant förbi 3-4 försvarare innan han mycket snyggt släpper bollen mellan två försvarare och ger Johan Hellström ett friläge som Johan utnyttjar på allra bästa sätt och placerar in 1-1 i bortre burgaveln. Detta var Johans 12:e seriemål i år. Två mål på 6 minuter och nu trodde man på en målfest redan i den första halvleken. ÖT Smygehuk kontrollerar spelet och har bollen allt som oftast på Vellinges planhalva. Pontus Andersson dominerar matchen från sin höger mittfältsposition och briljerar med sin fina teknik och läckra framspelningar. I den 20:e minuten rinner Oliver Oliveros ifrån och in i Vellinges straffområde där han tar sig förbi målvakten men en Vellingeförsvarare sparkar bort båda benen på Oliver och solklar straff? Nej... Domaren friar oförklarligt. ÖT Smygehuk fortsätter dominera matchbilden klart men har svårt att skapa de riktigt feta målchanserna mot Vellinges starkt jobbande försvar. Första halvlek slutar 1-1 och det hördes från Vellinges omklädningsrum att de var mycket nöjda med detta resultat. Det var INTE vi! Direkt efter avspark i den 46:e minuten får Gustav Lindquist bollen på vänsterkanten och vänder snyggt spelet med en 50 meterspass till Pontus Andersson som elegant suger in bollen. Pontus släpper bollen vidare till högerbacken André Andersson som är på språng och André slår ett perfekt inlägg mot Johan Hellström som liggande i luften (halv bicycleta) får iväg ett avslut som målvakten lyckas rädda. I den 55:e minuten får Vellinge tag på bollen till höger och man lyfter in ett inlägg mot bortre stolpen där en fri Vellingespelare nickar snett framåt till ännu en fri spelare som från nära håll nickar in 1-2. Offside? En av få gånger Vellinge får till ett anfall gör man alltså mål. ÖT Smygehuk fortsätter att trumma på och hoppas på utdelning. I den 65:e minuten driver Sebastian Kristensson upp bollen över mittlinjen och passar en perfekt passning på djupet till en fint löpande Johan Hellström som tar sig ner mot Vellinges straffområde. Johan vänder bort sin bevakare och spelar bollen snett bakåt mot straffpunkten där en fri Oliver Oliveros kan placera in kvitteringen till 2-2 i bortre hörnet. Detta var Olivers 13:e seriemål i år. Chanserna avlöser varann och man satt bara och väntade på ledningsmålet. I den 79:e minuten slår Pontus Andersson en inåtskruvad frispark från höger mot bortre delen av Vellinges straffområde där Christian Ahlström är starkast och vinner nickduellen och nickar in ledningsmålet 3-2. Detta var Christians 6:e seriemål i år. I den 81:a minuten får ÖT Smygehuk ett inkast ett par meter in på Vellinges planhalva. Johan Hellström uppfattar situationen blixtsnabbt och kastar ett inkast bakom Vellinges backlinje där Oliver Oliveros sprintar ifrån dem och Oliver rundar målvakten snyggt och sätter 4-2 i nät. Detta var Olivers 14:e seriemål i år. I den 84:e minuten anfaller Vellinge på vänsterkanten och en till början synes förlupen boll går diagonalt med ÖT Smygehuks straffområde mot bortre delen där Izzettin Adigüzel kommer på halvdistans mot den fria Vellingespelaren som försöker gå runt Izzettin men Izzettin sträcker ut en arm och domaren pekar korrekt på straffpunkten och ger Izzettin ett gult kort. Detta gula kort får Vellinges tränare att "go nuts". Han kallar domaren för det ena och det andra och beskyller honom för att fuska osv. Vellinges tränare blir helt riktigt avvisad från idrottsplatsen och fortsätter att protestera högljudt när han lämnar planen. Förmodligen kommer detta att straffa honom hårt med några matchers avstängning!? Vellinge förvaltar straffen på bästa sätt och sätter 4-3. Men ÖT Smygehuk var långt ifrån nöjda. I den 87:e minuten slår Pontus Andersson en väl avvägd hörna som Adam Norén vinner och Adams nick går rakt in i mål till 5-3. Detta var Adams 3:e seriemål i år. Nu byts Pontus Andersson ut och in kommer 17-årige debutanten Jonas Persson. I den 90:e minuten får ÖT Smygehuk en vänsterhörna som Gustav Lindquist slår inåtskruvad. Vellingeförsvaret nickar bort men bara tillbaka till Gustav som lyfter in ett nytt inlägg mot bortre delen av straffområdet där Christian Ahlström pånytt dyker upp och Christian bredsidar på volley bollen förbi målvakten och in i mål till 6-3. Detta var Christians 7:e seriemål i år. ÖT Smygehuk vinner matchen och håller kvar sin plats som serieledare. I nästa match väntar BK Vången i seriefinal på bortaplan
på onsdagen den 13:e juni med matchstart 19:00 på Oxievångs IP på det nya konstgräset.